takarmany

Cégünk egyik fő tevékenysége a különböző takarmányok értékesítése. Elsősorban a bioetanol-, az izocukor- és a kukoricaolaj-gyártás melléktermékeinek forgalmazásával foglalkozunk.  Fő termékeink a DDGS és a CORNEX. A takarmányozásban eltöltött több mint 30 éves hazai és nemzetközi tapasztalat biztosítja a szakmai hátteret.

A Cornex takarmányról a következőkben részletesen is olvashat:

CORNEX

AZ IDEÁLIS TAKARMÁNY

Gyártási folyamat

A kukoricaszemet feldolgozó, nedves technológiát alkalmazó keményítő- és szeszgyártás értékes mellékterméke a kukoricacsíra. Kukoricacsírát magas olajtartalma miatt elsősorban a háziállatok igényes kategóriáinak (tenyészállatok, borjak, malacok, házi kedvencek stb.) takarmányozásában alkalmazzák. Mivel a kukoricacsírában rejlő olaj értékes táplálék az ember számára is, ezért azt az élelmiszeripar részére sajtolással és extrahálással kinyerik a kukoricacsírából.

A sajtolás első fázisát egy integrált főző-őrlő-pelyhesítő rendszer biztosítja. Ezt követően a megfelelően megfőzött és megőrölt kukoricacsíra a mechanikus sajtolóba kerül. A sajtolóból növényi olaj távozik, valamint olajos pogácsa, amelyből az olaj már nem távolítható el mechanikus módon. Az olajpogácsából a fennmaradó olajat zárt rendszerben extrahálással távolítják el. Az extrahált kukoricacsíra-dara, amely a gyártási folyamat során mint melléktermék keletkezik, granulálás után CORNEX üzleti megnevezéssel kerül értékesítésre.

A CORNEX jó minőségét a felhasznált alapanyag gondos megválasztása, ellenőrzése, valamint az állandó kontroll alatt álló termelési, raktározási és szállítási folyamat biztosítja.

Fontos megjegyezni, hogy a Cornex alapanyagát a kukoricaszem csíra része adja, így mentes a kukorica szem héj részén gyakran felszaporodó gombatoxinoktól, melyek

az izocukor- és alkoholgyártás során keletkező, takarmányozásra használt melléktermékekben esetenként előfordulnak. A csíra nagy mennyiségben és harmonikus arányban tartalmaz minden olyan mikró elemet, vitamint és egyéb biológiailag aktív

anyagot, ami az élet elindításához szükséges, ezért a növekedésre, fejlődésre és az állatok ellenálló-képességének javítására gyakorolt hatása kiemelkedő.

Mivel az étolaj tisztasága és minősége alapvető fontosságú, a CORNEX is kiváló minőséggel rendelkezik. A gyárban működő HACCP vonatkozik a takarmánygyártására is, és a takarmány minőségét a GMP rendszer garantálja.

Felhasználás

A CORNEX magas fehérje és magas by pass fehérje tartalommal rendelkező értékes takarmány. Energiatartalma a gyártás során fennmaradó cukor, keményítő, rost és kukoricaolaj tartalomnak köszönhető, ezekből adódik össze, aminek következtében egyenletes és folyamatos energiaellátást biztosít. E tulajdonsága miatt javul a bevitt takarmányok emészthetősége, csökken az emésztőrendszer terhelése, ami minden állatfaj számára fontos, de kiemelten az a magas termelésű tehenek bendőjében élő mikrobák számára. Nyersrost tartalma jelentős, amely korlátozza az egyszerű gyomrú állatok takarmányába adagolható mennyiséget. Kérődzők részére ez a magas rosttartalom kifejezetten előnyös, kiemelve, hogy az NDF: ADF arány nagyon széles, a rostfrakción belül alacsony a savdetergens rost mennyisége és aránya. Kálium tartalma javítja TMR Na:K arányát.

Tejelő tehenek takarmányozásakor fontos, hogy CORNEX alkalmazásával, a koncentrált beltartalom révén csökkenthető a TMR-ben az abrakféleségek aránya, így csökken

az acidózis veszélye.

A pelletált CORNEX a marha, juh, sertés és szárnyasok valamennyi kor- és ivarcsoportja számára kedvező takarmány. Magas tápanyag koncentrációjának köszönhetően elsősorban magas termelésű állatok, tejelő tehenek, hízó-, fiatal-, és tenyészállatok takarmányozásában használják.

A CORNEX a termékre jellemző, kellemes illattal rendelkezik, az állatok szívesen fogyasztják. Javítja az étvágyat és a nyáltermelést. A takarmányadagokban a gabonát és a szóját egyaránt helyettesítheti, így csökkenti a takarmányozási költséget.

Tápérték

A termék szárazanyag tartalma minimálisan 86%. A következő táblázatban feltüntetett átlagértékek 1 kg szárazanyag tartalomra vonatkoznak:

Nyersfehérje 260

Nyerszsír 30

Nyersrost 120

Hamu 28

Keményítő 260

Cukor 11

Mész (Ca) 1,7

Foszfor (P) 6,7

Em. Foszfor sert. 6,4

Magnézium (Mg) 1,1

Nátrium (Na) 0,5

Kálium (K) 3,4

Lyzin 8,41

Methionin 5,52

Cystin 5,78

Threonin 9,73

Tryptophan 1,84

A táblázatban feltüntetett értékek átlagosak, mivel a CORNEX természetes termék, ezért az egyes eredmények közt enyhe eltérések lehetnek.

Raktározás

A CORNEX száraz pelletírozott takarmány, ezért fedett, száraz helyen kell raktározni, hasonlóan a gabonafélékhez.

Összefoglaló

A CORNEX alkalmazását a következők miatt ajánljuk:

Kellemes illatú, ízletes, az állatok szívesen fogyasztják

Koncentrált fehérje, energia és rostforrás

Egyenletes, nem lökésszerű energiaellátást biztosít

Kedvező ADF: NDF arány

Kedvező K : Na arány

Könnyen raktározható, adagolható és etethető

Csökkenti a takarmányozási költséget

Egész évben szállítható

Kedvező ár : érték arány

Megrendelés, szaktanácsadás.: Pozsgai Imre, mobil: +36 30 2880467

mail: lactogen(kukac)index.hu

Szállítási határidő: 8 nap. Fizetési határidő: 8 nap.

Tuesday the 23rd. Lactogen Kft - Joomla Templates